Edmund J. Hansen – trofast leverandør av kveite til Eide Handel.

Slik får du den perfekte julekveita

Hva er likheten mellom kveite og god vin? Begge må modnes.

Kveite er blant den mest eksklusive fisken vi har her nord, og våre kunder er utrolig glade i denne flotte matfisken. Vi selger store mengder kveite som er fangstet her på yttersia av Kvaløya, og får tak i dette fra lokale fiskere. 

Aktiv pensjonist

En av de som leverer kveite til oss hele høsten, er pensjonert fisker Edmund J. Hansen. Han er født og oppvokst i Kaldfjorden, og det er også der han fortsatt fisker nå etter at han ble pensjonert. Skjønt, pensjonert og pensjonert, han fisker fortsatt rimelig mye – det kan bli opptil 1500 kg kveite på en sesong!

Han sier selv at han må fiske så lenge han er i form til det, for det har han gjort hele livet. Faktisk startet han å være med ut på sjøen før han begynte på skolen, og så snart han var blitt konfirmert var det fiske på heltid. Nå har han trappet ned, som han sier, og fisker bare kveite på høsten og torsk i sesongen utpå vinteren.

Leverer trofast

Edmund er en av våre trofaste leverandører av kveite. Hele høstfisket, fra starten sist i august og fram til fiskestopp den 19.desember,  leverer han alt han tar av denne fisken til oss på Eide Handel, noe vi er svært glade for. Vi har mange fiskere som selger kveite til oss, alt fra stangfiskere på sommeren til vadfiskere og dem som fisker med garn, slik som Edmund.

Modnes i tre døgn

Kveite er en nydelig matfisk, og i likhet med laksen skal den behandles på sin egen måte for at smaken skal bli best mulig. Kjøttet skal modnes, og fettet i fisken skal sette seg i kjøttet, for at den virkelig skal komme til sin rett. Derfor lar vi kveita modnes i tre døgn før den er klar til å legges i disken. Også kveita som fryses ned for salg senere skal først modnes for å få optimal kvalitet.

2.12 2014 13:14